Afdrukken- A | A | A +

Digitale balie

Betalen gemeentelijke belastingen

Algemene informatie

Afdeling: Bedrijfsvoering
Uitvoerende:Gemeente

Samenvatting

De aanslag gemeentelijke belastingen (onroerende-zaakbelastingen, rioolheffing en hondenbelasting) betaalt u via automatische incasso of een overboeking.

Automatische incasso

Met automatische incasso betaalt u in maximaal acht maandelijkse termijnen (lopend van eind februari t/m eind september). Het termijnbedrag wordt rond de laatste werkdag van de maand van uw rekening afgeschreven.
Voorbeeld: U vraagt automatische incasso aan in april, dan resteren voor dit jaar nog 6 termijnen (april t/m september) om te betalen.

Aanvragen automatische incasso

Wilt u in meer termijnen betalen? Vraag dan automatische incasso aan via het online formulier (zie de tab 'Aanvragen'). Hier kunt u ook uw automatische incasso heel eenvoudig wijzigen of stopzetten. Houd uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand.

Kunt u geen gebruik maken van DigiD, vraag dan een machtigingskaart voor SEPA standaard Europese incasso aan via belastingen@zaltbommel.nl of telefonisch via het nummer 14 0418. Met de machtigingskaart kunt u automatische incasso aanvragen, wijzigen of stopzetten.

Overige manieren van betalen

U ontvangt geen acceptgirokaart meer voor de betaling van de aanslag. Als u geen gebruik maakt van automatische incasso, betaalt u de aanslag binnen drie maanden na dagtekening van het aanslagbiljet. U kunt het bedrag aan ons overmaken via internetbankieren of via een overschrijvingskaart op rekeningnummer NL53BNGH0285081624 t.n.v. Gemeente Zaltbommel. Vermeld bij uw betaling altijd het aanslagnummer bij de omschrijving of mededeling. 

Dwanginvordering

Als u uw aanslag gemeentelijke belastingen niet op tijd betaalt, starten wij met een (dwang)invordering. Hier zijn kosten aan verbonden die voor uw rekening zijn.

 

Uitstel van betaling

Als u bezwaar aantekent, blijft uw betalingsverplichting bestaan. U krijgt niet automatisch uitstel van betaling. U kunt wel in uw bezwaarschrift verzoeken om uitstel van betaling voor het bedrag waartegen u bezwaar maakt. Het (resterende) bedrag van de aanslag betaalt u gewoon binnen de vervaltermijnen, ondanks dat u een bezwaarschrift heeft ingediend. Wordt uw bezwaarschrift gegrond verklaard, dan krijgt u het teveel betaalde bedrag terug.

Online aanvragen

U kunt een van onderstaande formulieren openen door op een van onderstaande links te klikken. Het formulier wordt in een extern venster geopend.

Afspraken

Wilt u een afspraak maken? Dat kan voor sommige producten digitaal en voor alle andere producten telefonisch.

Contact

Afdeling:
Bedrijfsvoering
Telefoon:
14 0418
Post:
Postbus 10002, 5300 DA Zaltbommel
Bezoek:
Hogeweg 11, 5301 LB Zaltbommel

Vragen of opmerkingen

Velden waar een * bij staat zijn verplicht.

Aanhef *
.
Ter voorkoming van spam vragen we u deze eenvoudige rekensom te beantwoorden.