Afdrukken- A | A | A +

Digitale balie

WOZ/OZB enTaxatieverslag

Algemene informatie

Afdeling: Publiekszaken
Uitvoerende:Gemeente

Samenvatting

De gemeente stelt elk jaar de waarde van alle panden in de gemeente vast. Deze waarde heet de WOZ-waarde. WOZ-waarde staat voor ‘waardering onroerende zaken’. Deze delen wij mee met een WOZ-beschikking op het aanslagbiljet. U ontvangt een beschikking als u op 1 januari eigenaar en/of gebruiker bent van een woning of niet-woning.

WOZ-waarde bepalen

De WOZ-waarde is de marktwaarde van uw pand. Voor belastingjaar 2017 gaat het om de marktwaarde op 1 januari 2016 (waardepeildatum). We bepalen de waarde van uw woning door uw pand te vergelijken met panden in de omgeving waarvan de verkoopcijfers bekend zijn. De waarde van een niet-woning bepalen we via andere methodes.

Voor meer informatie leest u de toelichting WOZ-beschikking 2017 (zie Meer informatie).

Taxatieverslag inzien

Taxatieverslag inzien
Wilt u de onderbouwing van uw WOZ-waarde weten? Log in met uw DigiD op MijnOverheid.nl en bekijk uw taxatieverslag direct online. U heeft hiervoor wel een DigiD-code nodig van de persoon die op de aanslag/beschikking staat. Heeft u nog geen DigiD-code? Vraag de code dan aan via www.digid.nl.

Wanneer u ingelogd bent op de site MijnOverheid.nl klikt u op 'mijn persoonlijke gegevens'. Daarna ziet u een overzicht van verschillende overheidsinstanties, waaronder ook een kopje 'WOZ'.Huurders

Huurders / gebruikers ontvangen ook een WOZ-beschikking
Dit jaar ontvangen ook alle huurders van woningen (gebruikers) in de sociale sector een WOZ-beschikking. De huurders van woningen krijgen geen aanslag onroerende-zaakbelastingen of rioolheffing. Deze WOZ-beschikking is een kennisgeving. De WOZ-waarde heeft invloed op de hoogte van uw huurprijs. Meer informatie vindt u bij uw verhuurder of de website www.huurcommissie.nl.

OZB

OZB
OZB (Onroerende-zaakbelasting) is een belasting die eigenaren en gebruikers van onroerende zaken moeten betalen voor een pand of stuk grond. Het tarief van de OZB is een percentage van de WOZ-waarde. Degene die op 1 januari eigenaar en/of gebruiker is van een stuk grond of een pand, betaalt voor het hele jaar.
 

Tarieven OZB 2017

Tarieven OZB 2017

Woningen en roerende woonruimten:

Eigenaren 0,1221 %
Gebruikers betalen geen OZB

Niet-woningen en roerende bedrijfsruimten:

Eigenaren 0,2660 %
Gebruikers 0,2265 %

 

 

 

Automatische incasso

Wilt u in meer termijnen betalen? Vraag dan online automatische incasso aan met het aanvraagformulier onder de tab 'Aanvragen'. Hiermee kunt u ook uw automatische incasso heel eenvoudig wijzigen of stopzetten. Houd uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand.

Vragen over de WOZ-waarde

Neem bij vragen over de WOZ-waarde of als u vindt dat deze niet juist is, eerst telefonisch of via de mail belastingen@zaltbommel.nl contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen dan direct of lossen de kwestie op zonder dat u een bezwaarschrift indient. U belt hiervoor 14 0418. Dit kan alleen tijdens de eerste 6 weken na ontvangst van uw aanslag.

Leidt dit niet tot het door u gewenste resultaat dan kunt u vervolgens binnen zes weken na dagtekening van de beschikking bezwaar indienen. Dit doet u direct online (zie tab 'Aanvragen') of door een bezwaarformulier woz (zie 'Meer informatie') uit te printen, in te vullen en op te sturen naar: Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel. Inscannen en per mail versturen naar info@zaltbommel.nl kan ook.

Taxatieverslag aanvragen

De WOZ-waarde staat op uw aanslag gemeentelijke belastingen (taxatieverslag). U vraagt een kopie van dit verslag direct online aan met uw DigiD. Het aanvraagformulier staat onder de tab 'Aanvragen'.

Het is ook mogelijk uw taxatieverslag per post opvragen, een e-mail sturen naar belastingen@zaltbommel.nl of bellen naar 14 0418.

Online aanvragen

U kunt onderstaand formulier openen door er op onderstaande link te klikken. Het formulier wordt in een extern venster geopend.

Aanvraagformulier downloaden

U kunt onderstaand formulier afdrukken, invullen en ondertekend per post aan ons retour zenden.

Afspraken

Wilt u een afspraak maken? Dat kan voor sommige producten digitaal en voor alle andere producten telefonisch.

Contact

Afdeling:
Publiekszaken
Team:
Belastingen
Telefoon:
14 0418
Post:
Postbus 10002, 5300 DA Zaltbommel
Bezoek:
Hogeweg 11, 5301 LB Zaltbommel

Vragen of opmerkingen

Velden waar een * bij staat zijn verplicht.

Aanhef *
.
Ter voorkoming van spam vragen we u deze eenvoudige rekensom te beantwoorden.