Afdrukken- A | A | A +

Digitale balie

WOZ/OZB enTaxatieverslag

Algemene informatie

Afdeling: Publiekszaken
Uitvoerende:Gemeente

Samenvatting

De gemeente stelt elk jaar de waarde van alle panden in de gemeente vast. Deze waarde heet de WOZ-waarde. WOZ-waarde staat voor ‘waardering onroerende zaken’. Deze delen wij mee met een WOZ-beschikking op het aanslagbiljet. U ontvangt een beschikking als u op 1 januari eigenaar en/of gebruiker bent van een woning of niet-woning.

WOZ-waarde bepalen

De WOZ-waarde is de marktwaarde van uw pand. Voor belastingjaar 2017 gaat het om de marktwaarde op 1 januari 2016 (waardepeildatum). We bepalen de waarde van uw woning door uw pand te vergelijken met panden in de omgeving waarvan de verkoopcijfers bekend zijn. De waarde van een niet-woning bepalen we via andere methodes.

Voor meer informatie leest u de toelichting WOZ-beschikking 2017 (zie Meer informatie).

Taxatieverslag inzien

Taxatieverslag inzien
Wilt u de onderbouwing van uw WOZ-waarde weten? Log in met uw DigiD op MijnOverheid.nl en bekijk uw taxatieverslag direct online. U heeft hiervoor wel een DigiD-code nodig van de persoon die op de aanslag/beschikking staat. Heeft u nog geen DigiD-code? Vraag de code dan aan via www.digid.nl.

Wanneer u ingelogd bent op de site MijnOverheid.nl klikt u op 'mijn persoonlijke gegevens'. Daarna ziet u een overzicht van verschillende overheidsinstanties, waaronder ook een kopje 'WOZ'.Huurders

Huurders / gebruikers ontvangen ook een WOZ-beschikking
Dit jaar ontvangen ook alle huurders van woningen (gebruikers) in de sociale sector een WOZ-beschikking. De huurders van woningen krijgen geen aanslag onroerende-zaakbelastingen of rioolheffing. Deze WOZ-beschikking is een kennisgeving. De WOZ-waarde heeft invloed op de hoogte van uw huurprijs. Meer informatie vindt u bij uw verhuurder of de website www.huurcommissie.nl.

OZB

OZB
OZB (Onroerende-zaakbelasting) is een belasting die eigenaren en gebruikers van onroerende zaken moeten betalen voor een pand of stuk grond. Het tarief van de OZB is een percentage van de WOZ-waarde. Degene die op 1 januari eigenaar en/of gebruiker is van een stuk grond of een pand, betaalt voor het hele jaar.
 

Tarieven OZB 2017

Tarieven OZB 2017

Woningen en roerende woonruimten:

Eigenaren 0,1221 %
Gebruikers betalen geen OZB

Niet-woningen en roerende bedrijfsruimten:

Eigenaren 0,2660 %
Gebruikers 0,2265 %

 

 

 

Automatische incasso

Wilt u in meer termijnen betalen? Vraag dan online automatische incasso aan met het aanvraagformulier onder de tab 'Aanvragen'. Hiermee kunt u ook uw automatische incasso heel eenvoudig wijzigen of stopzetten. Houd uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand.

Vragen over de WOZ-waarde

Neem bij vragen over de WOZ-waarde of als u vindt dat deze niet juist is, eerst telefonisch of via de mail belastingen@zaltbommel.nl contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen dan direct of lossen de kwestie op zonder dat u een bezwaarschrift indient. U belt hiervoor 14 0418. Dit kan alleen tijdens de eerste 6 weken na ontvangst van uw aanslag.

Leidt dit niet tot het door u gewenste resultaat dan kunt u vervolgens binnen zes weken na dagtekening van de beschikking bezwaar indienen. Dit doet u direct online (zie tab 'Aanvragen') of door een bezwaarformulier woz (zie 'Meer informatie') uit te printen, in te vullen en op te sturen naar: Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel. Inscannen en per mail versturen naar info@zaltbommel.nl kan ook.

Taxatieverslag aanvragen

De WOZ-waarde staat op uw aanslag gemeentelijke belastingen (taxatieverslag). U vraagt een kopie van dit verslag direct online aan met uw DigiD. Het aanvraagformulier staat onder de tab 'Aanvragen'.

Het is ook mogelijk uw taxatieverslag per post op te vragen, een e-mail te sturen naar belastingen@zaltbommel.nl of te bellen naar 14 0418.

Online aanvragen

Open het onderstaande formulier door op de onderstaande link te klikken. Het formulier opent in een extern venster.

Aanvraagformulier downloaden

Druk onderstaand formulier af en stuur het ingevuld en ondertekend aan ons retour.

Afspraken

Wilt u een afspraak maken? Dat kan voor sommige producten digitaal en voor alle andere producten telefonisch.

Contact

Afdeling:
Publiekszaken
Team:
Belastingen
Telefoon:
14 0418
Post:
Postbus 10002, 5300 DA Zaltbommel
Bezoek:
Hogeweg 11, 5301 LB Zaltbommel

Vragen of opmerkingen

Velden waar een * bij staat zijn verplicht.

Aanhef *
.
Ter voorkoming van spam vragen we u deze eenvoudige rekensom te beantwoorden.